חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הליך יישוב סכסוך-המדריך המלא

כיום, בני זוג המעוניינים להתגרש מחויבים לנהל הליך של הדברות בטרם הגשת תביעות. כיצד מתנהל ההליך?

מטרת ההליך היא לאשר לצדדים להגיע להסכמות שייתרו את הצורך בניהול הליך משפטי ארוך ורווי אמוציות.
בקשה ליישוב סכסוך נפתחת בהגשת טופס קצר הכולל את פרטי הצדדים, לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני. עם פתיחת הבקשה ייקבע לצדדים מועד לפגישה ביחידת הסיוע.
ביחידת הסיוע ייפגשו הצדדים עם עובדים סוציאליים, ובמידת הצורך, עו"ד מטעם יחידת הסיוע, אשר יסייעו לצדדים ללבן את המחלוקות במטרה לגבש הסכם כולל. 
הפגישה הראשונה היא בנוכחות הצדדים בלבד ללא עורכי דין, ולשלשת הפגישות הנוספות רשאים הצדדים להתייצב בליווי עו"ד.
על מנת לאפשר לצדדים לעשות ניסיון אמיתי להדברות, נקבע כי במסגרת ההליך ובמשך 45 ימים הצדדים אינם רשאים להגיש תביעות לבית משפט למעט בקשות לסעדים דחופים כמפורט בהוראות החוק.
כמן כן, במקרים מסוימים ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה לקצר את תקופת עיכוב ההליכים.
במהלך פגישות הצדדים ביחידת הסיוע, עליהם לקבל החלטה משותפת האם ברצונם להמשיך בהליכי ההדברות, הן במסגרת יחידת הסיוע והן באופן עצמאי ע"י באי כוחם או פניה להליך של גישור, או לחילופין- ניסיון המו"מ לא צלח והם מבקשים לסגור את הליך יישוב הסכסוך ולפנות לבית המשפט ולהגיש תביעותיהם.
שימו לב, הצד שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך, רשאי להגיש תביעותיו ראשון תוך המועד הקבוע בחוק.
 
האם יש צורך בייצוג משפטי במסגרת ההליך?
כן, מומלץ מאוד!

מומלץ מאוד לקבל ייעוץ משפטי בטרם הפגישה הראשונה ביחידת הסיוע על מנת לדעת את זכויותיכם והאפשרויות העומדות בפניכם. כמו כן, החל מהפגישה השניה ביחידת הסיוע הנכם רשאים להגיע בליווי עו"ד אשר יסייע לכם בהובלת התיק לידי הסכמות, או לחילופין, בסגירת התיק (מקום בו לא ניתן להגיע להסכמות) ולהגשת תביעות.
מאמרים נוספים

טיפים למתגרש/ת המתחיל/ה

נקלעתם למשבר ביחסים והחלטתם לפרק את החבילה. לפני שאתם רצים לפתוח בהליכים משפטיים, הנה כמה טיפים וכללי זהב אשר יסייעו לכם לצלוח את המהלך:  תחילה,

קרא עוד »

הכל נשאר במשפחה

בני זוג רבים נעזרים בהוריהם לצורך המימון הראשוני הדרוש לרכישת דירה.לעיתים שני הצדדים מסייעים (על אחד כפי יכולתו) ולעיתים רק צד אחד יכול לסייע.אך מה

קרא עוד »

לקביעת פגישה מלאו פרטים